Nieuws

Kartbaan Almere op koers : 2012-03-20 00:00:00


Er is weer nieuws over de outdoor kartbaan in Almere. Gerard Swart, van de Stichting Kartbaan Midden Nederland, hoopt dat er in oktober 2012 begonnen kan worden met de aanleg ervan aan de Groene Kadeweg in Almere. Donderdagavond keurde de gemeenteraad een wijziging van het bestemmingsplan goed en daarmee lijkt de weg vrij.

,,Het verbaasde me overigens dat het besluit zonder enig tegengeluid werd goedgekeurd, maar dat is alleen maar gunstig voor ons. Er moet nog een boel gebeuren voor we echt van start kunnen, maar dit is een belangrijke stap. Zo moeten we nog een geluidsplan laten maken, een definitief ontwerp maken van de baan en ook de inrichting van het hele circuit moeten we nog vaststellen’’, vertelt Swart.

Met de aanleg is een investering gemoeid van ongeveer 750.000 euro. Daarnaast is het voor Swart nog niet duidelijk of hij de grond gaat pachten of kopen. Bij het laatste zal er een extra investering van een miljoen nodig zijn, zo verwacht hij. ,,Ons plan is door een bank omarmd en Stichting Waarborgfonds voor Sport is ook enthousiast. Dus ik verwacht met de financiering geen problemen. Ik wacht nu op een telefoontje van de gemeente en dan gaan we bekijken welke vergunningen we moeten aanvragen.’’

Swart hoopt dat de kartbaan volgend voorjaar open kan gaan voor publiek. Ook wil hij er wedstrijden houden. ,,Ik hoop dat we niet te veel tegenwerking krijgen, want anders moeten we het weer een jaar uitstellen. Ik moet namelijk in het voorjaar open, anders heeft het in verband met de planning geen zin.’’

Kartbanen.nl had al eerder een gesprek met Gerard Swart, de initatiefnemer - namens Stichting Kartbaan Midden Nederland - voor een eigen outdoor kartbaan in Almere. Dat verslag kun je hier lezen: http://www.kartbanen.nl/nieuws.php?nieuws=10.Laatste nieuws:


Nieuwsoverzicht: