Nieuws

Nieuwe eigenaar van kartbaan Emmeloord verricht wonderen! : 2011-07-21 12:00:00


Onlangs hoorden we in de wandelgangen dat de kartbaan in Emmeloord van eigenaar is gewisseld. Voor ons de perfecte gelegenheid om de kartbaan in Emmeloord eens te bezoeken en kennis te maken met de nieuwe eigenaar Henk Vos. Een openbaring!

 

De 50-jarige Vos zag begin dit jaar zijn kans schoon toen hij ontdekte dat de vorige eigenaar toch wel graag de kartbaan wou verkopen. “Wij waren al jaren bezig met een kartbaan in Almere maar om een kant-en-klare baan over te nemen was natuurlijk een uitgelezen kans!”, aldus Vos.

 

In april 2011 was het zover en kon Kart & Bowling Centrum Emmeloord de deuren heropenen. En er is niet bezuinigd op nieuw materiaal. Zo staan er een groot aantal gloednieuwe Sodi karts klaar. Voorzien van een Honda GX270 4-takt motorblok. Deze 270cc kart motoren zijn opgekrikt naar een 10pk en halen daardoor een top snelheid van een ruime 90km/u. Neem daarbij het – voor een huur kart – ultra lage gewicht en plezier is gegarandeerd.

 

Nou horen wij bij Kartbanen.nl natuurlijk wel vaker dat “dit de snelste indoorkarts zijn”, maar in dit geval is er geen woord gelogen. De karts zijn super snel!

 

Vooraf wordt een uitgebreide briefing gegeven voorzien van de nodige polderhumor. Want op een 400meter – indoor – baan met deze hoge snelheden moeten zelfs de ervaren coureurs goed blijven opletten. Dus veel – terechte – aandacht voor de veiligheid.

 

De baan in Emmeloord lijkt wel overeenkomsten te hebben met het stratencircuit in Monaco. Hoge snelheden, weinig inhaalmogelijkheden en rakelings langs de barriers razen. Een stuurfout wordt genadeloos afgestraft met tijdverlies als je de barriers schampt. En sommige stukken op de baan hebben weer een overeenkomst met Eau Rouge in het belgische Spa. Vol gas of toch even liften? De ene keer lukt het net wel vol gas en de andere keer net niet. Alles te maken met je exit speed van de vorige bocht! 2 haarspeldbochten en een echte kom bocht vergroten het gevoel dat je echt ‘vol aan de bak’ moet.

 

Oh en er is goed nieuws voor de karters die vroeger wel eens op de baan hebben gereden. De ‘drempels’ zijn weg! Het heeft ons altijd verbaasd dat op sommige plekken soort van ‘drempels’ lagen die de scheiding vormden van 2 hallen.

 

Naast het karten kun je ook perfect nog een balletje gooien op de Bowlingbaan, Airhockey spelen of lekker poolen en natuurlijk ontbreekt een gezellige bar niet. Het personeel, inclusief baan personeel is goed gemotiveerd, behulpzaam met rijtips en vrolijk. Dat zien wij helaas niet overal!

 

De kartbaan in Emmeloord stond helaas de laatste tijd niet meer zo hoog aangeschreven! Maar met de frisse wind dankzij nieuwe eigenaar Henk Vos is het zeker de moeite waard om (weer) eens langs te komen en een paar heats te rijden.

 

Dus rij je op de A6 van Amsterdam naar Joure of andersom?  Doe dan net als ons, sla eens spontaan af bij Afrit 14, rij richting Emmeloord naar de Havenstraat 9. Het is maar 4km van de snelweg en je bent er dus in een paar minuutjes. Een echte aanrader!Laatste nieuws:


Nieuwsoverzicht: