Nieuws

Word jij Master of Ice Karting 2012? : 2012-03-12 00:00:00


Master Series of Ice Karting (MSIK) 2012

It Giet Oan. Dit hadden we recent graag gehoord. Maar nu is de kreet alsnog van toepassing, niet in Friesland weliswaar, maar in Den Haag.
Want daar zal vanaf 31 maart 2012 gedurende maar liefst ruim negen weken met ijskarts kunnen worden gereden op de 400 meter baan van De Uithof, in het grootste ijs kart spektakel dat Europa rijk is. De slogan van de Uithof, Leef Je Uit, zal hierbij eer worden aangedaan.

Voel je even zoals de matadors van de Andros Rally en ga vol driftend door de bochten met de speciaal geprepareerde ijskarts voorzien van spikebanden. In iedere heat is plaats voor maar liefst 20 rijders, waardoor fun, plezier en spektakel gewaarborgd zijn.

Vanaf 31 maart kun je dagelijks op de ijsbaan terecht. Het is wel aan te bevelen om te reserveren, want het animo is groot en er zijn al veel kaarten in de eerste voorverkoop verkocht.

Maar dit is niet alles.

Kartcentrum De Uithof organiseert in deze periode samen met Cpoint Events de Master Series of Ice Karting, de MSIK.
Cpoint staat garant voor top kart evenementen en is onder andere organisator van de Nederlandse indoor kampioenschappen IKK/NCC/MKS en de succesvolle GK4 viertakt serie.

We hebben gemeend om iets neer te zetten dat zijn gelijke niet kent met een totaal prijzenpakket van maar liefst € 18.000,00. Er zijn vier complete EKS outdoor racekarts met RK1 motor te winnen, ieder met een waarde van € 4500,00.

Je kunt ervoor kiezen om gewoon lekker een heat te komen ijskarten, zonder aan de finalewedstrijd te willen deelnemen. Geen probleem, je bespreekt een heat, komt op het afgesproken tijdstip en gaat heerlijk genieten van het ijskarten.

Je kunt er ook voor kiezen om deel te nemen aan de ijsrace competitie MSIK.
Wat je dan moet doen is bij het reserveren van de heat vermelden dat je deel wilt nemen aan de MSIK. In het boekingssysteem sta je dan vermeld als deelnemer.
Als je hebt ingeschreven krijg je een pasje waar je deelnemersklasse op vermeld staat. Dit pasje heb je nodig voor registratie en om de finale te rijden. Op vertoon van de pas krijg je de kortingen zoals hieronder beschreven. Dus, zonder opgave dat je in aanmerking wilt komen voor de finales kun je ook geen aanspraak maken op een finaleplaats.

Gedurende de negen weken kun je zo vaak een heat rijden als je zelf wilt en dus een snelle rondetijd neerzetten. Want jouw snelste rondetijd is bepalend of je wordt uitgenodigd voor de grote finale op zondag 3 juni 2012.

Je kunt je inschrijven voor een van de volgende categorieën:
Voor alle categorieën geldt minimale lengte 1.45 meter.
1.    KIDs tot 15 jaar;
2.    Deelnemers vanaf 15 jaar;
3.    Deelnemers vanaf 15 jaar categorie 75 kg+ lichaamsgewicht.

Uiteindelijk worden de 80 snelste deelnemers uitgenodigd om zich in te schrijven voor de finaledag op zondag 3 juni 2012, 20 KIDs; 40 deelnemers 15+; en 20 deelnemers 15+/ZG 75+ kg. Al ben je dus wat zwaarder, dan nog maak je kan op een kart als hoofdprijs!

De 80 finalisten worden ingedeeld in vier poules van ieder 20 rijders en gaan in iedere poule strijden om die schitterende prijs, de straksnelle EKS outdoor wedstrijdkart met RK1 motor.

Finale Poules:
Voor alle categorieën geldt minimale lengte 1.45 meter.
Finale Poule 1: 20 KIDs tot 15 jaar;
Finale Poule 2: 20 Deelnemers vanaf 15 jaar; Indeling op loting;
Finale Poule 3: 20 Deelnemers vanaf 15 jaar; Indeling op loting;
Finale Poule 4: 20 Deelnemers van 15 jaar, ZG categorie vanaf 75 kg lichaamsgewicht.

Opzet finale races
De finales worden verreden over drie  races van 15 minuten volgens de regels van de IKK. Dat houdt in een korte kwalificatie van 5 min, gevolgd door drie races per poule.
De startopstelling van race 1 is de uitslag van de kwalificatie; de startopstelling van race 2 is de finish volgorde van race 1; de startopstelling van race 3 is de stand op basis van de resultaten van race 1 en 2 opgeteld.
Voor iedere race worden punten toegekend; 1 voor de winnaar, vervolgens 2,3,4 etc.
De resultaten van de drie races opgeteld bepaalt de eindstand per poule. Bij een gelijk aantal punten tussen een of meer rijders is hun onderlinge best gereden rondetijd telkens bepalend voor de onderlinge eindstand.

We gaan natuurlijk voor zo sportief en gelijkwaardig als mogelijk racen, zoals u van ons gewend bent. Eerlijkheid is troef. De karts zullen dan ook per race op loting aan de finalisten worden toegewezen, waardoor een zo eerlijk mogelijk verloop gewaarborgd is.
De Cpoint wedstrijdleiding is natuurlijk aanwezig en zal garant staan voor een fair and square gevecht op de baan. Want daar is het ons om te doen. Fair racen met open vizier!

Durf jij de uitdaging aan en ga je voor de titel Master of Ice Karting 2012 [b]en ga je er met een van die vier schitterende hoofdprijzen vandoor? We zijn benieuwd!!

Opmerkingen:
Lichaamsgewicht wordt uitsluitend bepaald via weegschaal Cpoint in kartoverall, zonder extra gewicht als nekprotectie, helm, handschoenen, ribbescherming; schoon aan de haak dus.
Minimale lengte van de deelnemers is bepaald op 1.45 meter.

Media
Je wilt in die negen weken natuurlijk ook zien hoe je er voor staat in de tussenstand en of je (nog steeds) gekwalificeerd bent voor de finaledag.
Op de MSIK web site kun je de tussenstanden volgen, via de link: www.karten.nl/ijskarten.
Daarnaast zal de grootste autosportsite van Nederland, www.racexpress.nl ruim aandacht MSIK besteden.
De Nederlandse indoorrijders zijn gewend om hun informatie van www.kartlife.nl te halen, zodat ook op deze site de nodige informatie zal komen te staan.

Prijzen heats en finale
Je kunt een losse heat boeken, maar ook pakketten van vier heats kopen.
Een losse heat kost € 17,50.
De kosten voor pakketten van vier heats zijn:
Op maandag- en dinsdagen         € 50,00;
Op woensdag- en donderdagen     € 60,00;
Op vrijdag-, zaterdag- en zondagen geen korting op de heatprijs.

Het inschrijfbedrag voor de finale bedraagt € 97,50.

Openingstijden IJskarten
Maandag    15.00 - 22.00 uur
Dinsdag    15.00 - 22.00 uur
Woensdag    12.00 - 22.00 uur
Donderdag    15.00 - 22.00 uur
Vrijdag    15.00 - 22.00 uur
Zaterdag    11.00 - 22.00 uur
Zondag    11.00 - 22.00 uur

Reserveringen:
0900-33848463 (lokaal tarief); optie 4 (reserveringen kartbaan)
of
070-3598563
of
karima@kartbaandeuithof.nl

Adresgegevens:
De Uithof
Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

Informatie:
De Uithof          Internet:  www.deuithof.nl 
Cpoint Events       E-mail   :  info@cpoint-racewear.com
Kartbaan de Uithof     E-mail   :  karima@kartbaandeuithof.nl

De Uithof is gelegen in Den Haag Zuid West en zeer gemakkelijk te bereiken vanaf de snelweg A4. Tevens is de Uithof bereikbaar met het interregionale netwerk ‘RandstadRail”
 Laatste nieuws:


Nieuwsoverzicht: